Kennelens historie

Sådan begyndte det hele!!!

 🙂  🙂  🙂


Kennel Kisujin er et hyggeligt lille hobbyopdræt under Dansk Kennel Klub. Kennelen består af 4 dejlige Japanske spidser. 1 hanhund og 3 tæver.

Vi har til huse i en lille landsby syd for Århus.

 


I 1997 Købte  jeg min første Japanske spids, Mitsa Sujin (Ricko) på Bornholm. En stor dejlig hanhund,  som siden er blevet far til størstedelen af mine hvalpe.

 

I 1998 anskaffede jeg mig en smuk lille tævehvalp, Tingabells Shin-Rina, og der kom for alvor liv huset. Rina fik uheldigvis en skade på sit ene forben og kan derved ikke bruges i avlen. Så hun er blevet familiens tante og hyggehund.

 

I 1999 fik jeg i stedet en anden lille avlstæve,  Aya-San´s Shiroi  Zeni´Kisu (Shinnie). Shinnie fik sit første kuld hvalpe i 2001.

 

I 2001 ankom så en voksen avlstæve til kennelen, fra "Kennel Vitagårdens" i Sverige, Goldbrick´s  Dazzle (Wivvi) . Wivvi var 4 år da hun kom til Danmark.  Hun har fået mange dejlige hvalpe her i Danmark, og opnåede også fine resultater på udstillinger. Wivvi og jeg har haft  mange dejlige timer sammen, bla. på  agilitybanen.

Hun blev pludselig syg da hun var 7 år gammel, og jeg måtte desværre tage den tunge beslutning at sende hende i hundehimlen. Wivvi var en meget speciel tæve, og hun vil altid have en ganske særlig plads i mit hjerte.

 

I 2004 hjalp jeg Kennel Nezumi med en lidt vanskelig  hvalpefødsel. Det medførte at jeg forelskede mig i en af de små tævehvalpe fra kuldet, nemlig Nezumi Safi, som hun kom til at hedde. Safi har i foråret 2007 fået sit første kuld hvalpe - 4 dejlige tæver.

 

I 2005 kom så det næste skud på stammen. En pragtfuld hanhund, Silvermånens Halbarad (Albert), også fra Sverige. Jeg fik Albert hjem som syv måneders gammel unghund. Han er blevet min nye Agilitymakker, og er allerede blevet far flere fine hvalpe.

 

I 2008 fik jeg lille Haidu, min nye lille håbefulde avlstæve, også fra kennel Nezumi. Hun er fuld af liv, ikke bange for noget som helst, og er kennelens lille frækkert.

I 2012 valgte jeg at købe Shi´Alrisa fra Kennel Shinbi. En fantastisk sød og nem lille tævehvalp, som charmer sig ind hos alle. Hvad hun og jeg på sigt skal sammen må tiden vise...

 

LYDIGHED/AGILITY  

Den Japanske spids er en sund og dejlig hund med et fantastisk temperament. De er dygtige og lærenemme, og er samtidig også fantastiske familiehunde.
 
Jeg bruger meget af min tid på at træne med mine hunde, både i lydighed og Agility - og de elsker det.


Jeg startede i 1998 på et hvalpehold i Danmarks Civile Hundeførerforening (DCH), med Ricko. Vi blev nummer to ved den afsluttende hvalpeprøve, og det har sidenhen ført til mange spændende konkurrencer med flotte resultater.
I 2001 kvalificerede vi os første gang til DM i lydighed. Og efter seks spændende år i konkurrence, oplevede vi i 2007 for fjerde og sidste gang DM i Agility.
Derudover har jeg den glæde at flere af Ricko´s afkom også har kvalificeret sig til De Danske Mesterskaber i Agility.

 

Jeg er selv uddannet lydigheds/agility instruktør indenfor DCH og har trænet hold i såvel Agility som Lydighed en del år. Det er et utroligt spændende fritidsjob, der har givet mig mange gode erfaringer, som jeg bl.a. kan gøre brug af i mit opdræt.

Som det seneste er jeg også begyndt at træne Agility i DKK.

 

UDSTILLING  

Naturligvis tager jeg også på udstilling med mine hunde, i det omfang tiden tillader det, for tiden er det de tre yngste i flokken, Haidu, Safi og Albert. Både Albert og Safi er Dansk Champion, og Albert er tillige Klub Champion.
Indenfor Udstillinger har også flere af Kennel Kisujins hvalpe opnået flotte resultater.

 

OPDRÆT 

I mit opdræt vægter jeg hundens sundhed og temperament meget højt. 

Hvalpene opdrættes under trygge rolige indendørs familiære rammer, blandt såvel mennesker som kennelsens andre hunde. Dertil har vi en stor dejlig lukket have, som hvalpene kan boltre sig i allerede fra tidlig start.
Fra hvalpens ca. fjerde uge sikrer vi os mange besøg af både voksne og børn, for at opnå en sund prægning. De sidste uger før hvalpene skal finde et nyt hjem, tilvænnes de bl.a bilkørsel, og oplever den store verden udenfor haven.

Vi forsøger at gøre alt for at finde den helt rigtige hvalp i kuldet til de rette familier.